Prva lopta stiga je u Dragocvet davne 1935 godine a doneo je Žika Cvetkovic, opančarski radnik iz Kovačevca, koji je u to vreme držao opančarsku radnju u Dragocvetu.

Posle Drugog svetskog rata ponovo stize prava fudbalska lopta, koju je doneo sa radne akcije Miroljub Kostić – Mile Buldog ,davne 1946. godine.

Te 1953.godine fudbaleri Dragocveta prvi put učestvuju na zvaničnom takmičenju pod imenom fudbalski aktiv (FA) Dragocvet u Fudbalsko prvenstvo Beličkog sreza za seoske i gradske aktive.

Prve fudbalske utakmice igrane su na velikoj seoskoj utrini pored puta Jagodina – Kragujevac, tačno na mestu gde se nalazi današnji seoski stadion. Ovde se igrao fudbal do početka Drugog svetskog rata kada se seli na drugu lokaciju na drugom kraju sela prema Međureču na Ikinu poljanu. Odmah posle rata seli se na Ćirsku poljanu i sve do 1975 godine kada se ponovo vraća ponovo na Veliku seosku utrinu gde se i dan danas nalazi, Ćilijan.

FK Dragocvet je jedan od najstarijih fudbalski klub u Srbiji, osnovan davnih 30-ih od strane fudbalskih entuzijasta sa ovih prostora. Danas vrlo uspesan u Pomorskoj okružnoj ligi.

Fudbalski Klub Dragocvet – 80 godina

 

Fudbalski Klub Dragocvet – 80 godina drugo izdanje

 

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
Podeli: